De informatie op deze pagina is niet 100% actueel. Kijk voor actuele informatie over de Zeehond op www.robbentochten.com

 

Foto's: exterieur - robbeneiland - schelpenbank

Een Robbentocht met de "Zeehond" is zonder twijfel één van de állerleukste attracties die Ameland te bieden heeft.

Het in 1996 in de vaart gebrachte passagiersschip "Zeehond" heeft een ruime en warm aangeklede salon waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar u ook bij minder mooi weer door de grote panoramaruiten vanaf iedere plaats een riant uitzicht over het wad heeft. Voor de buitenmensen is er tevens een royaal zonnedek waar u heerlijk kunt uitwaaien in de frisse zeewind.

De "Zeehond" is een kindvriendelijke en vooral kindveilige boot door de geheel dichte omheining rondom het schip en de aanwezigheid van een speelzaal voor kinderen van 0 t/m 10 jaar. Na het bezoek aan het Robbeneiland wordt deze geopend en is er voor ieder kind een kleurplaat van de boot beschikbaar.
Tijdens de rondvaart geeft de schipper u een duidelijke uitleg.
In combinatie met de aan boord hangende grootformaat zeekaarten, de routebeschrijvingen op de tafels in de salon en zelfs een elektronische zeekaart krijgt u een heldere kijk op het waddengebied. Aan de scheepsbar helpt de vrouw van de schipper u graag aan een verse kop koffie of een "Robbenslok". Tevens is er een ruime keuze aan frisdrank, snoepgoed, alcoholische dranken en seizoensgebonden versnaperingen.Bij het Robbeneiland wordt van alle passagiers stilte verlangd en is er ruimschoots gelegenheid om de zeehonden vanaf zeer korte afstand te bekijken. U kunt gerust het avontuur aangaan want wij geven 100% Robbengarantie!
Een eventueel uitstapje op de Schelpenbank kan veilig en vlot gebeuren door middel van de speciaal hiervoor ontworpen hydraulische loopbrug op het voordek van de boot.Strooifolder en poster van de Zeehond
Wanneer u op Ameland bent kunt u de "Zeehond" ook terugvinden op de VVV - Wat te doen op Ameland - folder met alle boottochten die aangeboden worden. Verder worden er op het eiland bij diverse hotels, winkels e.d. mini-vaarprogramma's van de "Zeehond" verspreid,
zeer herkenbaar aan de felgele kleur waarop voor het lopende seizoen de vertrektijden staan aangegeven. Voor de langere termijn, groepentochten of aanvullende informatie kunt u terecht bij:

Familie M. Bunicich, Kêkelburen 3, 9161 DS, Hollum-Ameland 
Telefoon 0519-554600 of 06-51000296


De boottochten starten vanaf de veerbootsteiger in Nes, aan het uiteinde van de pier is de "Zeehond" de TWEEDE boot aan uw rechterhand.
Kaartverkoop bij de VVV kantoren of aan boord van de "Zeehond".